Släputbildning

Med utökad B-behörighet får du köra med släp som tillsammans med bilen väger upp till 4250 kg. Om du redan har B-körkort räcker det att du gör en särskild uppkörning för att få utökad B-behörighet (du behöver alltså inte ordna körkortstillstånd eller genomföra teoriutbildningen). Du kan även välja att ta utökad B samtidigt som du tar ditt vanliga B-körkort.

Körkortsbehörigheten BE ger rätt att köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3500 kg och en eller flera släpvagnar kopplat till sådan bil, förutsatt att släpvagnens eller släpvagnarnas sammanlagda totalvikt inte överstiger 3500 kg.

Kom igång på trafikskolan!

Genom att du svarar på några enkla frågor i vårt utbildningsformulär så kan vi ge dig information om hur du går tillväga för att komma igång och när du kan starta. Vi återkopplar till dig inom 24 h (vardagar).

Fyll i utbildningsformuläret - Utökad B

Fyll i utbildningsformuläret - BE

Våra startpaket för släputbildningen

Övriga produkter

Körlektion utökad B (120 min) 2050 kr Köp
Körlektion BE (120 min) 2050 kr Köp

Erfarna förare brukar klara sig på 2 lektioner vilket ingår i våra startpaket. Vid behov av fler lektioner får man köpa till lektioner till ordinarie pris enligt ovan.

Så betalar du »

Så genomför du släputbildningen

Välj behörighet

1. Utbildningsformulär

Nästa steg är att fylla i ett utbildningsformulär. Svara på några enkla frågor så kan vi planera din utbildning på bästa sätt.

2. Körutbildning

Vi börjar med att boka in en tid för uppkörningen och utifrån den tiden planerar vi dina körlektioner i så nära anslutning som möjligt.

3. Uppkörning

Äntligen! Uppkörningen tar ungefär 60 minuter och består av en säkerhetskontroll och körning i och utanför tätort. Vid uppkörningstillfället inleder vi med en lektion där du får möjlighet att öva på säkerhetskontrollen samt får lite uppvärmning. Vi tillhandahåller släp som uppfyller Trafikverkets krav.