Om oss

Lantz trafikskola grundades 1959 av Ingemar Lantz. Vi har två kontor i Helsingborg och ett kontor i Höganäs och utbildar ca 800 elever per år. Andelen av våra elever som godkänns på Trafikverkets uppskrivning och uppkörning är mycket hög.

Vår personal

Vår personal

Tillsammans har vår personal 155 års erfarenhet och den kunskap som krävs för att du skall uppnå kraven som Trafikverket och trafiken kommer att ställa på dig i framtiden. Våra lärare utbildas kontinuerligt för att ge dig de bästa förutsättningarna under utbildningen.

Läs mer om vår personal »

Våra fordon

Miljövänliga bilar

Vi använder oss av nya, miljövänliga VW Golf. Bilarna är mycket lättkörda och säkra, har justerbar ratt samt sportstolar med höj- och sänkbara säten för att alla skall kunna sitta bekvämt. Alla övningsbilar har alkolås som en manifestation mot alkohol tillsammans med bilkörning.

Lättkörda motorcyklar

I MC-utbildningen använder vi oss av fem Honda CB 650F för behörighet A2 och A. Motorcyklarna är de mest lättkörda på marknaden och är utrustade med ABS-bromsar och värmehandtag. Finns även med hög eller låg sadel. För behörighet A1 använder vi oss av en KTM 125 Duke.

Motorcyklarna kommer från Nilssons MC där Lantz trafikskolas elever får 10% rabatt på hela sortimentet (gäller ej fordon).

Våra motorcyklar

Honda CB 650F

Våra motorcyklar

KTM 125 Duke

Miljöpolicy

Det är viktigt för oss att alla elever som lämnar oss ska ha kunskap om hur bilens utsläpp påverkar vår miljö. Våra elever ska i sin utbildning ha fått lära sig att köra på bästa miljövänliga sätt. Vi anstränger oss också för att följa den utveckling som sker inom bilindustrin och använder oss av fordon som är miljömässigt konkurrenskraftiga på marknaden.

Genom ett samarbete med Vi-skogen klimatkompenserar vi för de utsläpp och därmed klimatförändringar våra fordon orsakar. Vi-skogen är en svensk, ideell biståndsorganisation som stöder bönder i östra Afrika genom trädplantering, utbildning och rådgivning. Vårt bidrag till detta arbete hjälper till att mildra effekterna av klimatförändringarna.

Vi-skogen