Om oss

Seriös trafikutbildning sedan 1959

Lantz trafikskola grundades 1959 och vi har lång erfarenhet och den kunskap som krävs för att du ska uppnå kraven som Trafikverket och trafiken kommer att ställa på dig i framtiden.

Sedan 2022 är Lantz Trafikskola en del av koncernen On Via Trafikutbildningar där kvalitativ utbildning är ledordet för de trafikskolor som ingår i koncernen med verksamheter från söder till norr.

Lantz trafikskola har två kontor i Helsingborg och ett kontor i Höganäs. Vi har en effektiv administrationsavdelning som säkerställer att du får snabbt svar via mejl, telefon eller när du kommer in till oss.

Vår personal

Johan Lantz Bengt Lantz Lars-Åke Hörberg Josefin Knutsson Anders Persson Petar Rajic Bujar Mavraj Jane Rosdahl Ingela Prütz Ramela Limanovska Magnus Bodenäs Annika Persson Patrik Sjöde Qais Babakhan Dennis Wetzler Peter Persson Anne Aronsson Linda Bakken Catrin Dagnell Åkesson Sabina Blekic

Våra medarbetare är grunden till att vi kan bedriva en bra utbildning. Hos oss möts du av professionella trafiklärare som blandar humor med allvar. På kontoret möts du av ordning och reda och hög servicenivå. Du kommer att märka att detta är ett familjeföretag där alla hjälps åt. Vi skryter gärna med att vi har världens bästa medarbetare!

Läs mer om alla här »

Våra fordon

Miljövänliga bilar

Vi använder oss av nya, miljövänliga VW T-Roc och VW T-cross. Bilarna är mycket lättkörda och säkra, har justerbar ratt samt sportstolar med höj- och sänkbara säten för att alla skall kunna sitta bekvämt. Alla övningsbilar har alkolås som en manifestation mot alkohol tillsammans med bilkörning.

Automatväxlade bilar

För samtliga startpaket kan du välja att genomföra körutbildningen med en automatväxlad bil.

Vill du lära dig köra bil på ett enklare sätt? Då kan du välja att genomföra din körutbildning med en automatväxlad bil på Lantz trafikskola. I övrigt innebär det ingen skillnad avseende utbildningen, men du kommer få ett villkor i ditt körkort som innebär att du endast får köra automatväxlad bil.

Lättkörda motorcyklar

I MC-utbildningen använder vi oss av fem Honda CB 650F för behörighet A och A2. Motorcyklarna är de mest lättkörda på marknaden och är utrustade med ABS-bromsar och värmehandtag. Finns även med hög eller låg sadel.

Motorcyklarna kommer från Nilssons MC där Lantz trafikskolas elever får 10% rabatt på hela sortimentet (gäller ej fordon).

Våra motorcyklar

Honda CB 650F

Vår miljöpolicy

Det är viktigt för oss att alla elever som lämnar oss ska ha kunskap om hur bilens utsläpp påverkar vår miljö. Våra elever ska i sin utbildning ha fått lära sig att köra på bästa miljövänliga sätt. Vi anstränger oss också för att följa den utveckling som sker inom bilindustrin och använder oss av fordon som är miljömässigt konkurrenskraftiga på marknaden.

Genom ett samarbete med Vi-skogen klimatkompenserar vi för de utsläpp och därmed klimatförändringar våra fordon orsakar. Vi-skogen är en svensk, ideell biståndsorganisation som stöder bönder i östra Afrika genom trädplantering, utbildning och rådgivning. Vårt bidrag till detta arbete hjälper till att mildra effekterna av klimatförändringarna.

Vi-skogen