MC-körkort

Kom igång på trafikskolan!

Genom att du svarar på några enkla frågor i vårt utbildningsformulär så kan vi ge dig information om hur du går tillväga för att komma igång och när du kan starta. Vi återkopplar till dig inom 24 h (vardagar).

Fyll i utbildningsformuläret

Våra startpaket för MC-körkort

Hos oss kan du ta MC-körkort för behörighet A och A2.

Startpaket
MC 1
Startpaket
MC 2
Startpaket
MC 3
Startpaket
MC 4
Totalpris 10 400 kr 12 000 kr 13 600 kr 15 200 kr
Körlektioner (80 min) 4 st 6 st 8 st 10 st
Du sparar 500 kr 1 000 kr 1 500 kr 2 000 kr
Behörighet A, A2 A, A2 A, A2 A, A2
Teoripaket
Riskutbildning 1
Riskutbildning 2
Lån av all utrustning
Lån av motorcykel inkl uppvärmning på uppkörningsdagen
Syntest
Köp Köp Köp Köp

Vilket startpaket ska jag välja? »

Vilket startpaket ska jag välja?

Det är förstås inte enkelt att på förhand veta hur många lektioner du kommer behöva. Därför betalar vi alltid tillbaka outnyttjade lektioner (med ett avdrag på 10% för administrativa kostnader). Med andra ord kan det vara klokt att välja ett startpaket som du tror har tillräckligt många, eller till och med lite för många, lektioner.

Övriga produkter

Teoripaket (Körkort Nu med Elevcentralen) 1 900 kr Köp
Körlektion MC (80 min) 1 050 kr Köp
Riskutbildning 1 800 kr
Riskutbildning 2 2 800 kr
Lån av MC vid uppkörning 1 200 kr

Så betalar du »

Så tar du MC-körkort hos Lantz trafikskola

1. Utbildningsformulär

Första steget är att fylla i ett utbildningsformulär. Svara på några enkla frågor så kan vi planera din utbildning på bästa sätt.

2. Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din körutbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Vi hjälper dig med synintyget som krävs till körkortstillståndet. Du behöver inte boka tid utan det är drop-in under våra öppettider. Har du glasögon eller linser tar du med detta (även linsvätska så du kan ta ur linserna). Glöm inte id-handling.

3. Övningskörning

Om du tänker övningsköra privat måste din(a) handledare ansöka om handledarskap. För privat övningskörning med MC krävs ingen handledarutbildning.

4. Teori- och körutbildning

Med appen Körkort nu med Elevcentralen kan du enkelt plugga teori via dator, mobil eller surfplatta. Har du inte B-körkort rekommenderar vi att du går på våra teorilektioner. Ta kontakt med oss för att få information om när nästa kursstart är.

Parallellt med teorin tar du dina körlektioner enligt din utbildningsplan. All körning utgår från manöverbanan vilket innebär att du slipper transportsträckan till och från trafikskolan. Våra lärare kör alltid bakom på egen mc vilket du har stor nytta av i din utbildning.

5. Riskutbildning

I utbildningen ingår även riskutbildning 1 och 2. Del 1 genomförs på trafikskolan i Helsingborg och handlar om "riskfyllda beteenden" (alkohol, droger, trötthet). Del 2 genomför vi på Väla gocart-bana i Helsingborg där vi övar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Riskutbildningen måste vara genomförd och godkänd innan du får skriva upp och köra upp.

6. Uppskrivning och uppkörning

Äntligen! Teoriprovet består av totalt 65 frågor och du måste svara rätt på 52 av dem inom 50 minuter. Du måste köra upp inom 1 år från att du har klarat teoriprovet. Körprovet består av en säkerhetskontroll, ett särskilt manöverprov och körning i och utanför tätort.

Så här går säkerhetskontrollen till

Trafikverkets film om manöverprovet