Kom igång på trafikskolan!

Genom att du svarar på några enkla frågor i vårt utbildningsformulär så kan vi ge dig information om hur du går tillväga för att komma igång och när du kan starta. Vi återkopplar till dig inom 24 h (vardagar).

Fyll i utbildningsformuläret

Dags att börja övningsköra?

Enligt lag måste alla som övningskör privat med personbil ha genomgått en särskild handledarutbildning – både handledare och elever. Lantz trafikskola har utbildningen som krävs.

Boka handledarutbildning

Våra startpaket för B-körkort

Startpaket
bil 1
Startpaket
bil 2
Startpaket
bil 3
Startpaket
bil 4
Totalpris 14290 kr 18240 kr 22190 kr 26140 kr
Körlektioner (55 min) 10 st 15 st 20 st 25 st
Du sparar 1000 kr 1500 kr 2000 kr 2500 kr
Behörighet B B B B
Teoripaket
Riskutbildning 1
Riskutbildning 2
Lån av bil vid uppkörning
Syntest
Köp Köp Köp Köp

Vilket startpaket ska jag välja? »

Vilket startpaket ska jag välja?

Det är förstås inte enkelt att på förhand veta hur många lektioner du kommer behöva. Därför betalar vi alltid tillbaka outnyttjade lektioner (med ett avdrag på 10% för administrativa kostnader). Med andra ord kan det vara klokt att välja ett startpaket som du tror har tillräckligt många, eller till och med lite för många, lektioner.

Övriga produkter

Teoripaket (Körkort Nu med Elevcentralen) 2200 kr Köp
Körlektion bil (55 min) 890 kr Köp
Körlektioner bil 5 st (spara 300 kr) 4150 kr Köp
Riskutbildning 1 900 kr
Riskutbildning 2 2400 kr
Mörkerkörning (om du kör upp nov-feb) 800 kr Köp
Lån av bil vid uppkörning 890 kr Köp

Så betalar du »

Intensivutbildning »

Intensivutbildning

Vi erbjuder så kallad intensivutbildning när det finns förutsättningar för det. Med förutsättningar menar vi att du har en bra grundnivå och har övningskört mycket hemma. Du ska även ha möjlighet att övningsköra med handledare parallellt som du tar körlektioner hos oss. Du bör också ha ett flexibelt schema annars kan det bli svårt att få in alla moment i körutbildningen.

Vi börjar alltid med en testlektion för att bedöma om det går att lägga upp en intensivutbildning till dig. Hos oss innebär intensivutbildning att du har möjlighet att ta ditt körkort på 6-8 veckor inklusive teori- och körprov.

Så tar du B-körkort hos Lantz trafikskola

1 Körkortstillstånd

För att börja övningsköra (tidigast när du är 16 år) och påbörja din körutbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Vi hjälper dig med synintyget som krävs till körkortstillståndet. Du behöver inte boka tid utan det är drop-in under våra öppettider. Har du glasögon eller linser tar du med detta (även linsvätska så du kan ta ur linserna). Glöm inte id-handling.

2 Handledarutbildning och övningskörning

Om du tänker övningsköra privat måste du enligt lag gå en handledarutbildning tillsammans med din(a) handledare. Har du som handledare gått kursen tidigare och är osäker på om den fortfarande är giltig ska du ringa Transportstyrelsen på 0771-141516 för att kontrollera detta.

Lägsta ålder för handledarutbildningen är 15 år och 9 månader för eleven. När handledarutbildningen är genomförd måste handledaren ansöka om handledarskap för eleven hos Transportstyrelsen. Vi rekommenderar att du varvar dina körlektioner hos oss med privat övningskörning för att du ska få en så effektiv utbildning som möjligt.

3 Teori hemma

Det är vanligt att man börjar övningsköra hemma innan man börjar köra på trafikskolan. Vi vill tipsa om att köpa teoripaketet redan i detta skede (teoripaketet är giltigt i 4 år).

När man studerar teori lär man sig trafikregler, vägmärken etc vilket underlättar övningskörningen hemma. Kostnaden för teoripaketet drar vi av på ditt startpaket. Det blir med andra ord inte dyrare att tjuvstarta med teorin innan du börjar köra hos oss.

4 Börja på trafikskolan

a) Fyll i utbildningsformulär

Vi är vana vid att möta elever med olika erfarenheter och med olika önskemål. Vissa elever har övningskört regelbundet sedan de var 16 år medan vissa aldrig har testat att övningsköra. Vissa elever vill ta körkortet så fort som möjligt medan vissa föredrar ett lugnare tempo. Vissa kan köra när som helst medan vissa har arbete och skola att förhålla sig till.

Därför ber vi dig fylla i vårt utbildningsformulär så vi vet hur vi ska hjälpa dig igång på bästa sätt. Vi återkopplar till dig inom 24 h (vardagar).

b) Köpa paket

Nu har du fått information om hur du kommer igång och när du kan börja köra hos oss. Nästa steg är att köpa ett startpaket.

Det är omöjligt att på förhand säga exakt hur många lektioner du behöver innan du är färdigutbildad. Hur många lektioner just du behöver avgörs av flera faktorer såsom hur mycket du har övningskört, vad du har för förmåga att lära dig och hur motiverad/fokuserad du är på att ta ditt körkort.

Köper du ett startpaket med för få lektioner så får du köpa till fler lektioner. Om du har köpt ett paket med för många lektioner så får du pengarna tillbaka för överblivna lektioner (minus 10% i administrationsavgift).

Våra startpaket och priser »

c) Välkomstmail

När du har köpt ett startpaket får du lösenord till Elevcentralen och ett välkomstmail. I välkomstmailet beskriver vi detaljerat hur utbildningen läggs upp och vad du ska tänka på. Vi bokar lektioner till dig utifrån dina svar i utbildningsformuläret.

d) Självstudier via Elevcentralen och teorilektioner

Allt instuderingsmaterial är integrerat online via Elevcentralen. Du får med andra ord inga böcker utan du läser online samt gör frågor/tester online. Du når materialet genom att ladda ner appen "Körkort nu med Elevcentralen". Läraren kommer att följa din utveckling med teorin och se till så att du ligger i fas med teorin och körningen.

Det går bra att börja plugga via Elevcentralen redan innan du börjar köra. I Elevcentralen ser du även bokningsbara teorilektioner. Mer info om våra teorilektioner får du i vårt välkomstmail. Du kan följa din utveckling i körningen via Elevcentralen och se vad du ska öva på tills nästa körlektion. Information om dina inbetalningar och saldo hittar du också i Elevcentralen.

5 Riskettan

Detta är en obligatorisk "riskföreläsning" med fokus på trötthet, alkohol och drogers påverkan i trafiken. Kursen är giltig i 5 år och kan genomföras när som helst i utbildningen. Via Elevcentralen ser du tillgängliga kurser och kan enkelt boka in dig.

6 Risktvåan

Risktvåan genomför vi på halkbanan på Ring Knutstorp där vi övar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Det är din lärare som avgör när du är redo att genomföra risktvåan och bokar in dig när det är dags.

7 Mörkerkörning

Om du ska köra upp under perioden november-februari är en lektion i mörkerkörning obligatorisk. Observera att mörkerkörningen inte ingår i våra paket utan avgift för detta tillkommer.

8 Utbildningskontroll

Nu är du nära uppkörning! Utbildningskontrollen genomförs av utbildningsansvarig på trafikskolan och går att jämföra med en uppkörning. Du kör självständigt och utbildningsansvarig checkar av körmomenten i din utbildning och du får feedback på din körning och vad du kan träna mer på.

9 Teori- och körprov

Teoriprovet består av totalt 65 frågor och du måste svara rätt på 52 av dem inom 50 minuter. Teoriprovet måste vara godkänt innan du får lov att köra upp. Körprovet börjar alltid med uppvärmning som utgår från trafikskolan. Körprovet tar ungefär 45 minuter och består av säkerhetskontroll, ett särskilt manöverprov och körning i och utanför tätort.

10 Körkort!

Grattis! Kör försiktigt...