MC-körkort

Börja med en utbildningsplan!

Låt oss veta hur du vill lägga upp din MC-utbildning! Svara på några enkla frågor så kan vi planera din utbildning på bästa sätt. Vi hör av oss inom några dagar med ett förslag på utbildningsplan.

Påbörja utbildningsplan

Våra startpaket för MC-körkort

Hos oss kan du ta MC-körkort för samtliga behörigheter, dvs A1, A2 och A.

START-PAKET
MC 1
START-PAKET
MC 2
START-PAKET
MC 3
START-PAKET
MC 4
Totalpris 10 250 kr 11 850 kr 13 450 kr 15 050 kr
Körlektioner (80 min) 4 st 6 st 8 st 10 st
Du sparar 500 kr 1 000 kr 1 500 kr 2 000 kr
Behörighet A1, A2, A A1, A2, A A1, A2, A A1, A2, A
Teoripaket
Risk-utbildning 1
Risk-utbildning 2
Lån av all utrustning
Lån av motorcykel inkl uppvärmning på uppkörningsdagen
Syntest
Köp Köp Köp Köp

Vilket startpaket ska jag välja?

Det är förstås inte enkelt att på förhand veta hur många lektioner du kommer behöva. Därför betalar vi alltid tillbaka outnyttjade lektioner (med ett avdrag på 10% för administrativa kostnader). Med andra ord kan det vara klokt att välja ett startpaket som du tror har tillräckligt många, eller till och med lite för många, lektioner.

Intensivutbildning

Vi erbjuder så kallad intensivutbildning och hos oss innebär det att du har möjlighet att ta ditt körkort på 6-8 veckor inklusive uppskrivning och uppkörning. Det krävs att du har en del förkunskaper för att klara att ta ditt körkort på så kort tid. Vi börjar med en provlektion och därefter skräddarsyr vi din utbildning och bokar in det antal lektioner vi bedömer kommer behövas.

Så tar du MC-körkort hos Lantz trafikskola

1. Utbildningsplan

Första steget är att ordna en utbildningsplan. Svara på några enkla frågor så kan vi planera din utbildning på bästa sätt.

2. Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din körutbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Syntestet som krävs kan du göra på trafikskolan utan kostnad (under dessa tider). Glöm inte att ta med dig eventuella glasögon eller linser.

3. Övningskörning

Om du tänker övningsköra privat måste din(a) handledare ansöka om handledarskap. För privat övningskörning med MC krävs ingen handledarutbildning.

4. Teori- och körutbildning

Teoridelen av utbildningen består av fem teorilektioner (som påbörjas var femte vecka) samt dataprov. Du kan göra dataproven både hemifrån och på trafikskolan. Har du bilkörkort sedan tidigare är inte teorilektionerna obligatoriska.

Parallellt med teoriutbildningen tar du dina körlektioner enligt den utbildningsplan som du tar fram tillsammans med din lärare. All körning utgår från manöverbanan vilket innebär att du slipper transportsträckan från och till trafikskolan. Med andra ord utnyttjar du din tid till fullo. Våra lärare kör alltid bakom på egen mc, inte i bil, vilket du har stor nytta av i din utbildning.

5. Riskutbildning

I utbildningen ingår även riskutbildning 1 och 2. Del 1 genomförs på trafikskolan i Helsingborg och handlar om "riskfyllda beteenden" (alkohol, droger, trötthet). Del 2 genomför vi på Väla gocart-bana i Helsingborg där vi övar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Riskutbildningen måste vara genomförd och godkänd innan du får skriva upp och köra upp.

6. Uppskrivning och uppkörning

Äntligen! Uppskrivningen består av totalt 65 frågor och du måste svara rätt på 52 av dem inom 50 minuter. Uppkörningen består av en säkerhetskontroll, ett särskilt manöverprov och körning i och utanför tätort.

Så här går säkerhetskontrollen till

Trafikverkets film om manöverprovet