B-körkort

Körkortsbehörighet B ger rätt att köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg.

Våra startpaket för B-körkort

START-PAKET
BIL 1
START-PAKET
BIL 2
START-PAKET
BIL 3
START-PAKET
BIL 4
Totalpris 11 760 kr 14 810 kr 17 860 kr 20 910 kr
Körlektioner (55 min) 10 st 15 st 20 st 25 st
Du sparar 1 000 kr 1 500 kr 2 000 kr 2 500 kr
Behörighet B B B B
Teoripaket
Risk-utbildning 1
Risk-utbildning 2
Lån av bil vid uppkörning
Syntest
Köp Köp Köp Köp

Vilket startpaket ska jag välja?

Det är förstås inte enkelt att på förhand veta hur många lektioner du kommer behöva. Därför betalar vi alltid tillbaka outnyttjade lektioner (med ett avdrag på 10% för administrativa kostnader). Med andra ord kan det vara klokt att välja ett startpaket som du tror har tillräckligt många, eller till och med lite för många, lektioner.

Automatväxlad bil

För samtliga startpaket kan du välja att genomföra körutbildningen med en automatväxlad bil.

Vill du lära dig köra bil på ett enklare sätt? Då kan du välja att genomföra din körutbildning med en automatväxlad bil på Lantz trafikskola. I övrigt innebär det ingen skillnad avseende utbildningen, men du kommer få ett villkor i ditt körkort som innebär att du endast får köra automatväxlad bil.

Intensivutbildning

Vi erbjuder så kallad intensivutbildning och hos oss innebär det att du har möjlighet att ta ditt körkort på 6-8 veckor inklusive uppskrivning och uppkörning. Det krävs att du har en del förkunskaper för att klara att ta ditt körkort på så kort tid. Vi börjar med en provlektion och därefter skräddarsyr vi din utbildning och bokar in det antal lektioner vi bedömer kommer behövas.

Så tar du B-körkort hos Lantz trafikskola

1. Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din körutbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Syntestet som krävs kan du göra på trafikskolan utan kostnad. Glöm inte att ta med dig eventuella glasögon eller linser.

2. Övningskörning och handledarutbildning

Om du tänker övningsköra privat måste du enligt lag gå en handledarutbildning tillsammans med din(a) handledare.

3. Teori- och körutbildning

Teoridelen av utbildningen består av fem teorilektioner (som påbörjas var femte vecka) samt de digitala utbildningsmomenten som du gör i Körkort Nu Allt i Ett (med Elevcentralen).

Parallellt med teoriutbildningen tar du dina körlektioner enligt den utbildningsplan som du tar fram tillsammans med din lärare. Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med i bilen under lektionerna.

4. Riskutbildning

I slutet av din utbildning är det dags för riskutbildning 1 och 2. Del 1 utförs på trafikskolan i Helsingborg och handlar om "riskfyllda beteenden" (alkohol, droger, trötthet). Del 2 genomför vi på halkbanan på Ring Knutstorp där vi övar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Riskutbildningen måste vara genomförd och godkänd innan du får skriva upp och köra upp.

5. Mörkerkörning

Om du ska köra upp under perioden november-februari är en lektion i mörkerkörning obligatorisk.

6. Uppskrivning och uppkörning

Äntligen! Uppskrivningen består av totalt 65 frågor och du måste svara rätt på 52 av dem inom 50 minuter. Uppkörningen tar ungefär 45 minuter och består av en säkerhetskontroll, ett särskilt manöverprov och körning i och utanför tätort. Uppskrivning och uppkörning bokas in så nära varandra som möjligt.