MC-körkort

Hos oss kan du ta MC-körkort för samtliga behörigheter, dvs A1, A2 och A.

Våra startpaket för MC-körkort

  START-
PAKET
MC 1
START-
PAKET
MC 2
START-
PAKET
MC 3
START-
PAKET
MC 4
Totalpris 9 750 kr 11 150 kr 12 550 kr 13 950 kr
Kör-
lektioner (80 min)
4 st 6 st 8 st 10 st
Du sparar 500 kr 1 000 kr 1 500 kr 2 000 kr
Behörighet A1, A2, A A1, A2, A A1, A2, A A1, A2, A
Teoripaket        
Risk-
utbildning 1
       
Risk-
utbildning 2
       
Lån av all utrustning        
Lån av motor-
cykel inkl uppvärmning på upp-
körnings-
dagen
       
Syntest        
Köp Köp Köp Köp

Ordinarie priser »

Vilket startpaket ska jag välja?

Det är förstås inte enkelt att på förhand veta hur många lektioner du kommer behöva. Därför betalar vi alltid tillbaka outnyttjade lektioner (med ett avdrag på 10% för administrativa kostnader). Med andra ord kan det vara klokt att välja ett startpaket som du tror har tillräckligt många (eller till och med lite för många) lektioner.

Intensivutbildning

Vi erbjuder så kallad intensivutbildning. Intensivutbildning hos oss innebär att du har möjlighet att genomföra din utbildning på 3-5 veckor inklusive uppskrivningen (väntetiden för uppkörningen brukar därefter vara 3-6 veckor). Efter att du fyllt i vårt frågeformulär ovan återkommer vi med en utbildningsplan och bokar in det antal lektioner vi bedömer kommer behövas. Du och din lärare justerar sedan planen under utbildningens gång vid behov.

Så tar du MC-körkort hos Lantz trafikskola

1

Utbildningsplan

Låt oss veta hur du vill lägga upp din MC-utbildning! Fyll i ett kort formulär så kan vi planera din utbildning på bästa sätt. Vi hör av oss inom några dagar med ett förslag på utbildningsplan.

Hur fort vill du ta ditt körkort?

Fortsätt
Hoppsan, du glömde visst fylla i något.
2

Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din körutbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Syntestet som krävs kan du göra på trafikskolan utan kostnad (under dessa tider). Glöm inte att ta med dig eventuella glasögon eller linser.

3

Övningskörning

Om du tänker övningsköra privat måste din(a) handledare ansöka om handledarskap. För privat övningskörning med MC krävs ingen handledarutbildning.

4

Teori- och körutbildning

Teoridelen av utbildningen består av fem teorilektioner (som påbörjas var femte vecka) samt dataprov. Du kan göra dataproven både hemifrån och på trafikskolan. Har du bilkörkort sedan tidigare är inte teorilektionerna obligatoriska.

Parallellt med teoriutbildningen tar du dina körlektioner enligt den utbildningsplan som du tar fram tillsammans med din lärare. All körning utgår från manöverbanan vilket innebär att du slipper transportsträckan från och till trafikskolan. Med andra ord utnyttjar du din tid till fullo. Våra lärare kör alltid bakom på egen mc, inte i bil, vilket du har stor nytta av i din utbildning.

5

Riskutbildning

I utbildningen ingår även riskutbildning 1 och 2. Del 1 utförs på trafikskolan i Helsingborg och handlar om "riskfyllda beteenden" (alkohol, droger, trötthet). För del 2 åker vi till Väla gocart-bana i Helsingborg för att öva hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Riskutbildningen måste vara genomförd och godkänd innan du får skriva upp och köra upp.

6

Uppskrivning och uppkörning

Äntligen! Uppskrivningen består av totalt 65 frågor och du måste svara rätt på 52 av dem inom 50 minuter. Uppkörningen består av en säkerhetskontroll, ett särskilt manöverprov och körning i och utanför tätort.

Trafikverkets film om manöverprovet: